петък, септември 15, 2006

Survivor vs. Big Brother


Coming soon ...

















This ... is Big Brother. All housemates to the diary room!

Чупи тъпомера, адски дразни, пълна олигофрeния, сапунка, грешка на продуцентите, кърти мивки, яко кефи, размазва, още един социален експеримент, соцален феномен... и още един куп подобни и всички те за Big Brother - същия който за 3-та година ще влезне в домовете ни с Big Brother is watching you; същия който само преди няколко месеца раздели България в отношението си към една майка, един гей, едно денди, един пищов, една двойка, една звезда от президентския лист и една друга от ... сИело. Big Brother провокира - еднакво добре по положителната и отрицателната скала на емоцията. Правилата - няколко общи рамки и постоянно изменящи се правила - къща, съквартиранти, изолация, номинации, изповедалня, изгонване, зрителски вот са от постоянните съставки, всичко останало е "subject to change" в зависимост от ветровете, един вид манджа с грозде за вечерните часове на есента, това ни очаква вероятно и този сезон, но този път под влиянието на Survivor риалито което размаза Big Brother в щатите и което бе размазано от Биги в Англия и Австралия.

Сблъсъка (на двете най-големи продуцентски къщи в България)

"7/8-ми" "Sia Advertising"
SurvivorBig Brother

КаменНики

Шоуто на Слави Голямата уста
Слави Дим

16 на самотен остров 16 в Къщата
16 срещу природата 16 срещу битовизма
16 в два отбора 16 в няколко групички
50 дена 90дена
250к ???(400-500к)


"Big Brother става лош"

Нико Тупарев: "Big Brother става лош" - това може би е едно от най-важните неща които станаха ясни на пресконференцията дадена днес от екипа реализиращ продукцията в България. Образа на Big Brother особено в ролята на VIP Brother беше силно отдалечен от изначалния - стигна се дотам Big Brother да показва филмчета за кучета, какви ли не морализиращи сценки, молби към участниците да останат, и един куп глупости които трудно се вписват в амплоато на един Big Brother, пък било той и звезден.

Кой ще счупи тъпомера?

Ще успее ли Survivor да излезе от сянката на "Lost", за разлика от режисираните образи там тук имаме реалност или поне опит за пресъздаване на такава, тук персонажите са с всичките им недостатъци, един сценарий зависим от съвсем обикновени хора предопределени да бъдат себе си и едни 250 хилки, които ако някой си мисли че няма да провокират какви ли не нисши страсти поне за мене се лъже, нищо че това е първия сезон, нищо че това е Survivor, където отборната игра е част от пътя към победата, вече всеки знае че кинтите ги взима само един и този един е победителя.

Имайки предвид че е първи сезон, вече видяното по AXN или в нета от зрителите и естествено Lost, на SurvivorBG ще му е трудно - точно защото света не е цвете, хората не сме това което ни се иска и определено трябва да си дълбал доста надълбоко за да изровиш личност която не е преебана от ежедневието на един обикновен земен човек, който обикновено не е герой, борбата му за оцеляване си е чиста скука, и обикновено е доволен ако има какво да яде, кара и ебе, човек който 8 часа спи в пухено легълце, цяла зима топли задника си, а.е този човек където и да го хвърлиш далече от цивилизацията го е издухал на десета и колкото повече се опитвамш да пресъздаваш реалността - толкова по-невъзможна става мисията му - Да оцелее! точно това е обратната зависимост от която трудно може да се избяга, а един тотален сценарий би довел до смешна аматьорска игра. Ще успее ли екипа на Слави да ни спечели?

Няма коментари:

Публикуване на коментар