събота, септември 04, 2010

Англия - България €250.000

Толкова трябваше да плати БНТ за правата на един единствен мач. Радостното е че загубихме с 4:0, което определено запушва устите на всички недоволни от липсата му по БНТ. Въпросът е що за абсурдна е тази сума и кога разните недоволстващи тъпаци ще почнат да мислят пазарно, не може сульо и пульо да си измисля безумни цени и те да се плащат ей така щото трябвало - не нищо не трябва и БНТ не е длъжна на никого да харчи пари точно за смешния ни национален отбор, така че евала за решението.

7 коментара:

  1. Аз не успях да разбера защо е такъв зор само, единствено и екслузивно БНТ да излъчва мачовете. Футболът е стока като всяка друга - даваш повече пари и получаваш. И, както каза, то па един футбол...

    ОтговорИзтриване
  2. БНТ получава бюджет от нашите данъци точно за да излъчи този мач. а не да дава парите за безсмислени предавания като тва на Митко Цонев (между 0 и 1% рейтинг). ако се направи една сметка колко струват кретениите и шуробаджанашките проекти по БНТ сигурно ще излезе че са доста по-скъпи от мачовете. още Иво Сиромахов го е казал навремето!

    ОтговорИзтриване
  3. ахам 500.000 лева за мач който ще гледат 4-5%, отдавна мачовете на националния ни отбор не вълнуват никого, та няма никаква причина да бъдат излъчвани

    ОтговорИзтриване
  4. За мача с Черна Гора може и да си ги уцелил процентите, но точно за мача между Англия и България и то на Уембли по-скоро са 50-60 (не ми се рови сега в Телеманиак да търся колко е бил при последния мач от този ранг). Това е едно от малкото събития, които БНТ като оществена телевизия са длъжни да предават. Не може изпълнението на функцията на обществена ТВ да зависи пряко от моментната форма на отбора. Футболът в България е национален спорт с изключително висока популярност и проникване в обществото и(макар и все по-рядко все пак)един от малкото поводи за радост и гордост. Именно това прави този мач събитие с обществена значимост, което БНТ са длъжни да предават.

    ОтговорИзтриване
  5. Длъжни на всяка цена която си измисли някой кретен ли? 500.000 лева са абсурдна цена

    ОтговорИзтриване
  6. Мачът е бил предложен на БНТ на половин цена - 125.00 €.

    ОтговорИзтриване
  7. Любимият ми лаф е, че някоя телевизия е длъжна на нещо си.
    Btv и Нова били длъжни да не дават турски сериали по празниците.
    БНТ била длъжна да дава мачовете.
    И т.н., и т.н...

    ОтговорИзтриване